Çocuk Yarışmaları

“Geleceğin Mucitleri Bilim Yarışması” Birincisi Belli Oldu

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) Beylerbeyi Ortaokulu birinci sınıf öğrencisi Armağan Alper Sevim, icat ettiği “İlaç Saati Hatırlatma Cihazı” ile “Geleceğin Mucitleri Bilim Yarışması” kapsamında birinci oldu.

ilac-hatirlatma-cihazi

‘İlaç Saati Hatırlatma Cihazı’, hastanın düzenli kullandığı ilaçların dozlarını ayarlayıp, her ilacın alınması gereken saatlerde sesli ve görsel uyarı sinyalleri vererek hastaya ilaçlarını hatırlatıyor.

Kronik rahatsızlığı olanlarda ilaç alımının unutulması ve yanlışlıkla fazla doz alımını önlemeyi amaçlayan cihaz, hem sesli hem de ışıklı uyarı sistemi sayesinde görme veya duyma engelli hastalar için ek bir kolaylık sağlıyor.

Özeren: Öğrencilerimizi Cesaretlendirmeliyiz

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, ülkemize patentli, markalı yeni buluşlar ve ürünler kazandırabilmek için yaratıcı düşünebilen gençler yetiştirmek gerektiğini vurgulayarak, “Eğitimciler olarak gençlerin hayal gücünü ve yaratıcılığı ortaya çıkaracak imkanlar sunmalı ve onlara yenilikçi bakış açıları kazandırmaya çalışmalıyız. Bilimi sevdirmek ve yeni buluşlar yapmaya yönlendirmek bizim asıl görevimiz olmalı. İTÜ GVO olarak bizim temel eğitim anlayışımız, öğrencilerimizin yeteneklerini görmelerini sağlamak ve onları cesaretlendirerek özgüvenlerini arttırmaktır.” dedi.

Özeren, “Armağan’ın buluşu olan cihaz, sadece teknik bir kolaylık sağlamaktan öte, düzenli ilaç kullanmak zorunda olan yaşlıların ve engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmesi bakımından insani bir duyarlılığı da ortaya koymaktadır. Bu açıdan da Armağan’ı tekrar tekrar tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışmada Derece Giren Öğrenciler “Yeteneğe Destek” Bursu Kazandılar

Samsung ve Multi Channel Developers iş birliğinde gerçekleştirilen yarışmada Türkiye’nin 81 ilinden katılan ortaokul öğrencilerinin sundukları projeler, halk oylaması ve uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, para ödüllerinin yanı sıra,Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından bir yıl süreli “Yeteneğe Destek” bursunu almaya hak kazandılar.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir